Spices Rwanda

Land: Rwanda
In Rwanda lanceerde ITG Spices Rwanda Ltd. in 2017. Spices Rwanda Ltd exporteert Birds Eye Chilli Pepper (Rawit). Het product wordt lokaal geteeld via telers, gedroogd en gesorteerd en vervolgens naar de Europese markt verscheept.

 

Partners

Binnen dit project werkt Spices Rwanda samen met AEE Rwanda, NAEB, Coleacp, Horteco Rwanda, Clinton Foundation om maar een paar te noemen. Gezamenlijk wordt de waardeketen tot aan Europese verwerkers tot stand gebracht.

Inkomensstijging

Een boer die zich toelegt op de productie van chilipepers kan een netto-inkomen van tussen de 1000-1500 euro per hectare verdienen,  aanzienlijk meer dan mogelijk is met traditionele gewassen zoals maïs en bonen.

Opleiding

Spices Rwanda Ltd. verzorgt opleidingen in het telen, drogen en sorteren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk toegevoegde waarde door de boeren zelf gerealiseerd.

Impact op de gemeenschap

In onze aanpak werken we samen met 4 gevestigde coöperaties en 20 leadboeren die een voorbeeld zijn voor hun buurboeren in het verbouwen van pepers. Momenteel zijn ongeveer 450 boeren aangesloten bij Spices Rwanda Ltd.