Azizi Life

Land: Rwanda

Azizilife.com

Veel ambachtsleiden in Rwanda maken met de hand prachtige goederen om daarmee hun families uit de armoede te halen. Met hun fairtrade-inkomen zorgen deze ouders voor de gezondheid, voeding en opvoeding van hun kinderen. Door het werk van hun handen leveren vrouwen nu een financiële bijdragen in hun families en worden ze erkent in de communities door hun leiderschap. Het is mooi om de visie van deze inzet van ambachtslieden voor een betere toekomst te delen en als ITG onze rol te spelen bij het op de Europese markt brengen van de producten.

 

Partners

Azizi Life werkt samen met meer dan 40 onafhankelijke groepen – in totaal meer dan 700 ambachtelijke partners. Elke ambachtelijke coöperatie is gespecialiseerd in het met de hand vervaardigen van producten. Azizi Life werkt samen met deze vrouwen en mannen en brengt makers, ontwerpers en klanten over de hele wereld met elkaar in contact.

Inkomenstmogelijkheid

Azizi Life betaalt een overeengekomen eerlijk loon aan de ambachtslieden op het afleverpunt van de producten. Dit extra inkomen stelt de ambachtslieden in staat om hun families tot bloei te brengen. Veel ambachtslieden komen uit gemeenschappen waar hun zelfvoorzienende landbouw onvoldoende is om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Met hun eerlijke looninkomen kunnen ambachtslieden voorzien in het onderwijs, de voeding en de gezondheidszorg van hun kinderen – en meer!

Ontwerp & Kwaliteit

Azizi Life werkt samen om prachtig ontworpen producten te ontwikkelen voor woondecoratie en fairtradewinkels in Amerika, Canada en Europa. Ambachtslieden maken goederen van uitstekende kwaliteit, met coaching en gedetailleerde kwaliteitscontrole door het Azizi Life-team. Het resultaat zijn verfijnde collecties voor ethisch ingestelde klanten over de hele wereld.

Impact op de gemeenschap

Naast het openen van economische kansen door eerlijke handel, investeert Azizi Life een deel van de winst in een reeks projecten voor gemeenschapsimpact. Het Rwanda team faciliteert alfabetiseringslessen voor volwassenen en biedt andere praktische hulpmiddelen voor persoonlijke, spirituele en economische groei.