Lease program Rwanda

Land: Rwanda

Binnen het leaseprogramma werken we samen met lokale bedrijven die operational lease en / of financial lease faciliteren. In dit programma worden start-ups en / of bestaande kleine door jongeren geleide bedrijven getraind in zakelijke vaardigheden en gecoacht om een lease- en / of leencontract te verkrijgen.

 

Partners

Binnen dit programma werken we samen met AEE Rwanda met Amasezerano Community Banking Ltd. en Equip Rwanda Ltd. Bij beide bedrijven worden training en leasing gecombineerd om het MKB naar een hoger niveau te brengen.

Inkomensstijging

Door het afsluiten van een lease- en / of leningscontract kunnen bedrijven hun dienstverlening opstarten of substantieel uitbreiden. Voor de ondernemer betekent dit dat hij in ieder geval een basisinkomen kan verwerven en / of extra medewerkers kan aanstellen.

Opleiding

Ondernemers worden getraind in het ontwikkelen van een gedegen businessplan waarin alle onderdelen van het bedrijf goed doordacht zijn.

Impact op de gemeenschap

Het pilotprogramma loopt momenteel in Kigali en er zijn meer dan 300 bedrijven opgeleid, waarvan er momenteel ongeveer 70 apparatuur hebben aangeschaft via financiƫle of operationele lease.