Azizi Life

Land: Rwanda

Azizilife.com

Veel ambachtsleiden in Rwanda maken met de hand prachtige goederen om daarmee hun families uit de armoede te halen. Met hun fairtrade-inkomen zorgen deze ouders voor de gezondheid, voeding en opvoeding van hun kinderen. Door het werk van hun handen leveren vrouwen nu een financiële bijdragen in hun families en worden ze erkent in de communities door hun leiderschap. Het is mooi om de visie van deze inzet van ambachtslieden voor een betere toekomst te delen en als ITG onze rol te spelen bij het op de Europese markt brengen van de producten.

 

Partners

Azizi Life werkt samen met meer dan 40 onafhankelijke groepen – in totaal meer dan 700 ambachtelijke partners. Elke ambachtelijke coöperatie is gespecialiseerd in het met de hand vervaardigen van producten. Azizi Life werkt samen met deze vrouwen en mannen en brengt makers, ontwerpers en klanten over de hele wereld met elkaar in contact.

Inkomenstmogelijkheid

Azizi Life betaalt een overeengekomen eerlijk loon aan de ambachtslieden op het afleverpunt van de producten. Dit extra inkomen stelt de ambachtslieden in staat om hun families tot bloei te brengen. Veel ambachtslieden komen uit gemeenschappen waar hun zelfvoorzienende landbouw onvoldoende is om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Met hun eerlijke looninkomen kunnen ambachtslieden voorzien in het onderwijs, de voeding en de gezondheidszorg van hun kinderen – en meer!

Ontwerp & Kwaliteit

Azizi Life werkt samen om prachtig ontworpen producten te ontwikkelen voor woondecoratie en fairtradewinkels in Amerika, Canada en Europa. Ambachtslieden maken goederen van uitstekende kwaliteit, met coaching en gedetailleerde kwaliteitscontrole door het Azizi Life-team. Het resultaat zijn verfijnde collecties voor ethisch ingestelde klanten over de hele wereld.

Impact op de gemeenschap

Naast het openen van economische kansen door eerlijke handel, investeert Azizi Life een deel van de winst in een reeks projecten voor gemeenschapsimpact. Het Rwanda team faciliteert alfabetiseringslessen voor volwassenen en biedt andere praktische hulpmiddelen voor persoonlijke, spirituele en economische groei.

Spices Rwanda

Land: Rwanda
In Rwanda lanceerde ITG Spices Rwanda Ltd. in 2017. Spices Rwanda Ltd exporteert Birds Eye Chilli Pepper (Rawit). Het product wordt lokaal geteeld via telers, gedroogd en gesorteerd en vervolgens naar de Europese markt verscheept.

 

Partners

Binnen dit project werkt Spices Rwanda samen met AEE Rwanda, NAEB, Coleacp, Horteco Rwanda, Clinton Foundation om maar een paar te noemen. Gezamenlijk wordt de waardeketen tot aan Europese verwerkers tot stand gebracht.

Inkomensstijging

Een boer die zich toelegt op de productie van chilipepers kan een netto-inkomen van tussen de 1000-1500 euro per hectare verdienen,  aanzienlijk meer dan mogelijk is met traditionele gewassen zoals maïs en bonen.

Opleiding

Spices Rwanda Ltd. verzorgt opleidingen in het telen, drogen en sorteren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk toegevoegde waarde door de boeren zelf gerealiseerd.

Impact op de gemeenschap

In onze aanpak werken we samen met 4 gevestigde coöperaties en 20 leadboeren die een voorbeeld zijn voor hun buurboeren in het verbouwen van pepers. Momenteel zijn ongeveer 450 boeren aangesloten bij Spices Rwanda Ltd.

Lease program Rwanda

Land: Rwanda

Binnen het leaseprogramma werken we samen met lokale bedrijven die operational lease en / of financial lease faciliteren. In dit programma worden start-ups en / of bestaande kleine door jongeren geleide bedrijven getraind in zakelijke vaardigheden en gecoacht om een lease- en / of leencontract te verkrijgen.

 

Partners

Binnen dit programma werken we samen met AEE Rwanda met Amasezerano Community Banking Ltd. en Equip Rwanda Ltd. Bij beide bedrijven worden training en leasing gecombineerd om het MKB naar een hoger niveau te brengen.

Inkomensstijging

Door het afsluiten van een lease- en / of leningscontract kunnen bedrijven hun dienstverlening opstarten of substantieel uitbreiden. Voor de ondernemer betekent dit dat hij in ieder geval een basisinkomen kan verwerven en / of extra medewerkers kan aanstellen.

Opleiding

Ondernemers worden getraind in het ontwikkelen van een gedegen businessplan waarin alle onderdelen van het bedrijf goed doordacht zijn.

Impact op de gemeenschap

Het pilotprogramma loopt momenteel in Kigali en er zijn meer dan 300 bedrijven opgeleid, waarvan er momenteel ongeveer 70 apparatuur hebben aangeschaft via financiële of operationele lease.